Futapest krossz

Pomáz látta vendégül a Futapest versenyiroda krosszfutó sorozatának következő fordulóját, ahol mind a négy nógrádi futó megnyerte saját korcsoportját.

Lencsés Éva (Vitalitás SE).
Fotó: Lencsés Éva (Vitalitás SE).

A viharos szélben, és sok helyen havas, jeges hegyeken és völgyeken vezető távok közül Langer Olivér a rövidebbet választotta. A Salgótarjáni AC versenyzője a közel hat kilométeres futást követően – bő félpercnyire a győztes mögött – az abszolút harmadikként ért célba, de korosztályában nem volt legyőzője.

A másik három nógrádi egyaránt a hosszabb, közel 12 kilométeres táv mellett döntött. A hölgyeknél a pásztói Zólyomi Kinga is alig több mint fél perccel maradt le a győztestől, neki az ezüst mellé járt a kategória-arany. Itt Nagyoroszi veteránja, Lencsés Éva néni is újabb elsőséget számlálhatott.

A szécsényi Jusztin Ferenc is magabiztosan őrzi korcsoportjának összetett első helyét, pomázi sikerével már 38 percnyi előnnyel vezet riválisai előtt.

A sorozat következő fordulóját február 22-én, vasárnap rendezik Pilisszentkereszten, ahol 4,5 és 13,7 kilométer közül lehet majd választani.

A nógrádiak eredményei.

Rövid táv (5,7 km). Férfiak (55 induló): 3. (korosztályában 1.) Langer Olivér (SAC) 26:24 perc.

Hosszú táv (11,8 km). Nők (25): 2. (1.) Zólyomi Kinga (Pásztó) 1;07:37 óra ... 25. (1.) Lencsés Éva (Nagyoroszi és Vitalitás SE) 2;25:16. Férfiak (108): 90. (1.) Jusztin Ferenc (Szécsény és SDS) 1;29:54.